18/04/2024
19/04/2024

Grand Hotel Sofianu este unicul hotel-muzeu de artă din România

Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn

Grand Hotel Sofianu este locul unde vă puteți bucura de natură, deoarece este situat în cel mai mare parc din Râmnicu Vâlcea (Parcul Zăvoi), dar și de artă, acesta găzduind operele celor mai reprezentativi 500 de artiști plastici români. Dintre aceștia amintim: Bârsanu Silviu, Beloescu Călin, Cosor Viorel, Covătaru Dan, Dican Gheorghe, Gaghel Maria, Oprișan Letiția, Popescu Margareta, Popescu Paul, Sălișteanu Ion, Șerban Dumitru, Stancu Daniel, Tălmuș Ștefan, Tomaselli Angela, Voinea Ilarion, Voinea Marcel ș.a.m.d.

Operele de artă sunt expuse în incinta hotelului, în recepție, pe fiecare etaj, în fiecare cameră precum și în exterior, fiind vorba de artă monumentală sculptată în marmură. Oaspeții noștri adesea spun că pierd noțiunea timpului când admiră operele expuse.

„Unicitatea hotelului, faptul ca este un hotel-muzeu, deosebit de interesant. In camera exista un album de arta cu lucrarile expuse in tot hotelul. Amabilitatea personalului a fost desavarsita, insusi proprietarul hotelului ne-a prezentat un tur al celor mai reprezentative lucrari de arta.”

Anca, București

Hotelul se află în mijlocul renumitelor stațiuni balneoclimaterice Călimănești, Băile Olănești și Govora și la 7 km de Salina Ocnele Mari.

Pentru persoanele care practică turismul monahal, pot găsi pe o rază de 45 km de hotel, renumitele mănăstiri și schituri cum ar fi: Mănăstirea Cozia (23 km), Mănăstirea Frăsinei (24 km), Mănăstirea dintr-un Lemn (27 km), Mănăstirea Surpatele (31 km), Mănăstirea Bistrița (45 km), Mănăstirea Arnota (50 km), Mănăstirea Hurezi (45 km).

Faceți click pe link pentru a vedea obiective turistice în județul Vâlcea sau ofertele noastre speciale.

Lasă un comentariu