UNICUL HOTEL-MUZEU DE ARTĂ DIN ROMÂNIA

GRAND HOTEL SOFIANU - Hotelul muzeu de artă este localizat în municipiul Rm. Valcea, în centrul orașului, în Parcul Zăvoi, locul în care s-a intonat pentru prima dată Imnul României.

GRAND HOTEL SOFIANU se bucură de întâietate, fiind unicul hotel muzeu de artă din România și deține o mare colecție de opere de artă, picturi și sculpturi (peste 1000 de lucrări) ale celor mai renumiți artiști din România.

Acestea sunt expuse în mai multe galerii ale hotelului, sub forma unui ciclu de expoziții, unde operele de artă vor fi schimbate lunar, bianual și anual, în funcție de specificul galeriei.
Dintre aceștia amintim:
Barsanu Silviu, Beloescu Calin, Cosor Viorel, Covataru Dan, Dican Gheorghe, Gaghel Maria, Oprisan Letitia, Popescu Margareta, Popescu Paul, Salisteanu Ion, Serban Dumitru, Stancu Daniel, Talmus Stefan, Tomaselli Angela, Voinea Ilarion, Voinea Marcel s.a.m.d.

Scopul acestui muzeu este de a realiza un sistem de referință național înainte de globalizare și de a face cunoscută arta româneasca.

TUR VIRTUAL SALA ART GALLERY

TUR VIRTUAL SALA ART GALLERY

Cu o suprafață de 550 mp, Sala ART GALLERY este unică prin arhitectura sa fără stâlpi de susținere. Sala are o capacitate de 800 depersoane pentru congrese și prezentări și 400 de persoane pentru banqueting.

Vezi tur →
TUR VIRTUAL GALERIA DICAN

TUR VIRTUAL GALERIA DICAN

Aveți posibilitatea să descoperiți cu ajutorul turului virtual, Galeria de artă Dican. Expoziția este constituită din opere de artă ce se schimbă lunar.

Vezi tur →
TUR VIRTUAL GALERIA ELIADE

TUR VIRTUAL GALERIA ELIADE

Aveți posibilitatea să descoperiți cu ajutorul turului virtual, Galeria de artă Eliade. Expoziția este constituită din opere de artă ce se schimbă bianual.

Vezi tur →
SCROLL TO TOP